Tocana cu carne de porc "ungureasca"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g costita afumata
  • 350 g carnati Debretin
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 200 g ardei gras
  • 250 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 650 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie 3-4 bucati la o portie, se sareaza. Costita se taie fâsii lungi. Carnatii se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se taie fasii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii.

Tehnica prepararii

Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga carnatii, boia de ardei, supa de oase si se fierb 30 minute. Se adauga rosii, sare si se continua fierberea 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g; cârnati 25 g; costita si sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri