Tocana cu carne de pui

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 750 g ceapa
  • 25 g usturoi
  • 300 g ardei gras
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 1 g boia de ardei dulce
  • 100 ml vin alb
  • 150 g untura sau ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 kg mamaliguta (se preia reteta respectiva)
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fasii subtiri (julien). Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in untura sau ulei cu putina apa (100 ml). Când carnea este pe jumatate fiarta se scoate separat. In untura sau uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga ardei gras, rosii, boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, sare, se adauga apa fiarta, (1,5 l) si se fierb impreuna circa 10 minute. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea inca circa 20 minute. Spre sfârsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; sos 200 g; mamaliguta 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri