Tocana cu ficat de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 1,5 kg cartofi
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 40 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 800 g supa de oase
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala si se taie 4-5 bucati la o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Bucatile de ficat se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 75 ml apa. Ceapa se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 75 ml apa, se adauga boia de ardei, pasta de tomate, sare, piper si supa de oase. In sosul format se adauga bucatile de ficat, usturoi si se fierb circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g, cartofi si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri