Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se spala si se taie 4-5 bucati la o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Tehnica prepararii
Bucatile de ficat se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 75 ml apa. Ceapa se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 75 ml apa, se adauga boia de ardei, pasta de tomate, sare, piper si supa de oase. In sosul format se adauga bucatile de ficat, usturoi si se fierb circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.