Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Malaiul se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza, se inabusa cu ceapa, in untura sau ulei adaugand apa (150 ml). Se adauga usturoi, foi de dafin, sare, boia de ardei, ardei gras, piper, cimbru si apa (circa 2 l). Se fierbe 15-20 minute cu vasul acoperit, se adauga pasta de tomate, rosii si se continua fierberea circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Se prepara mamaliguta pripita din malai, apa (2,5 l) si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau legumiera cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta. Se serveste cald.