Tocana cu mamaliguta

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 800 g ceapa
  • 25 g usturoi
  • 2 g cimbru
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 1 kg rosii proaspete sau 500 g conserva
  • 450 g ardei gras
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • pentru mamaliguta
  • 600 g malai extra
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Malaiul se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza, se inabusa cu ceapa, in untura sau ulei adaugand apa (150 ml). Se adauga usturoi, foi de dafin, sare, boia de ardei, ardei gras, piper, cimbru si apa (circa 2 l). Se fierbe 15-20 minute cu vasul acoperit, se adauga pasta de tomate, rosii si se continua fierberea circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Se prepara mamaliguta pripita din malai, apa (2,5 l) si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau legumiera cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; sos 150 g; mamaliguta 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri