Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Jumatatea din cantitatea de ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Restul de ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie mai mare. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci si se taie felii lungi. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, apoi se scot separat pe un platou. Ceapa taiata marunt se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 50ml apa rece, pasta de tomate, apa fiarta (circa 1 l), sare si piper. Sosul obtinut se fierbe circa 20 minute apoi se adauga bucatile de carne, usturoi, ceapa verde, continuând fierberea inca 20 minute, dupa care se adauga si salata verde. Se retrage vasul de pe foc, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde si marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.