Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa (100 g) se curata, se spala si se cresteaza; 600 g ceapa se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina si se fierb impreuna circa o ora. Ceapa taiata marunt (600 g) se inabusa in 125 g ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, faina dizolvata in 100 ml apa rece si supa de la carne (circa 1 kg). Sosul se fierbe circa 30 minute, se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, suc de lamaie, sare si se continua fierberea 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g ulei apoi se adauga 800 g supa de carne, sare si se fierbe la cuptor, in vas acoperit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez. Se serveste cald.