Tocana de vitel (poloneza)

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 500 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 400 g paine alba
  • 150 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 200 ml lapte
  • 100 g oua
  • 150 g ulei
  • 40 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vitel se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga 50 g faina dizolvata cu 50 ml apa rece, circa 2,5 l apa fiarta sare, piper si se fierb 30 minute. Sosul se adauga peste carne si se fierb impreuna. Din paine, oua, 100 g faina si sare se prepara galuste care se adauga in sos si se mai fierb inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • o portie: carne cu os 65 g; galuste 50 g; smântâna 20 g; sos 150
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri