Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vitel se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga 50 g faina dizolvata cu 50 ml apa rece, circa 2,5 l apa fiarta sare, piper si se fierb 30 minute. Sosul se adauga peste carne si se fierb impreuna. Din paine, oua, 100 g faina si sare se prepara galuste care se adauga in sos si se mai fierb inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.