Tocana "Debretin"

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 650 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 200 g smantana
  • 200 g carnati "Debretin"
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 2 kg cartofi
  • 40 g sare
  • 500 g supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cârnatii "Debretin" se taie bucati de circa 5 cm lungime. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa separat in cantitatea ramasa de ulei cu 100 ml apa. se adauga pasta de tomate, boia de ardei, piper, supa de oase, bucati de carne si se fierb impreuna. Cârnatii se frig in tigaie fara grasime apoi se adauga carne si se fierb impreuna inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si smântâna deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; sos 100 g; cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri