Tocana din carne de vita cu smantana

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 600 g ceapa
  • 50 g faina
  • 200 g smantana
  • 4 g chimen
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,2 kg supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei cu putina supa (150 g), adaugata treptat. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, chimen, piper, sare, supa (circa 1 kg) si se fierbe circa o ora. Spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, insotit de garnitura din cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; cartofi si sos 190 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri