Tocana macelareasca

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 350 g carne de porc calitatea I
  • 500 g carne de vita caliteaa I
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g supa de oase
  • 2 kg cartofi natur
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g costita afumata
  • 50 g patrunjel verde
  • 650 g ceapa
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 25 g usturoi
  • 2 g cimbru
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati (câte 3-4 la o portie) si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Costita afumata se taie in fâsii subtiri.

Tehnica prepararii

In 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se inabusa carnea de vita si apoi se adauga carnea de porc, impreuna cu ceapa; dupa inabusire se adauga usturoi, cimbru, sare, piper si costita afumata, pasta de tomate si supa de oase, se lasa sa fiarba circa 60 minute. Spre sfarsit, se adauga si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; sos 100 g; cartofi 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri