Tocana marinareasca

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 350 g ficat de vita pentru galuste
  • 1,2 kg supa de oase
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g oua
  • 500 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 20 ml otet 9 grade
  • 100 g pesmet
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie in bucati (câte 3-4 la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa, impreuna cu 100 g ceapa. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei impreuna cu 400 g ceapa, adaugand treptat si 200 g supa. Se adauga pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, supa (1 kg). Galustele de ficat se prepara astfel : ficatul tocat impreuna cu ceapa se amesteca cu oua si pesmet; din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, se fierb in apa clocotita cu sare, se scot cu o strecuratoare si se adauga in tocana, cand carnea este fiarta, impreuna cu otet si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb 5 minute impreuna.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; cartofi, galuste si sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri