Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie in bucati (câte 3-4 la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa, impreuna cu 100 g ceapa. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei impreuna cu 400 g ceapa, adaugand treptat si 200 g supa. Se adauga pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, supa (1 kg). Galustele de ficat se prepara astfel : ficatul tocat impreuna cu ceapa se amesteca cu oua si pesmet; din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, se fierb in apa clocotita cu sare, se scot cu o strecuratoare si se adauga in tocana, cand carnea este fiarta, impreuna cu otet si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb 5 minute impreuna.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.