Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, se lasa la racit 15 minute si se trec prin jet de apa rece. Se mentin la cald. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 75 g untura sau ulei cu putina supa (100 g) adaugata treptat. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, sare, piper, supa (100 g) si se continua fierberea. Carnea de mânzat si vita se inabusa in 75 g untura cu 100 g supa, se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa carnea de porc si se adauga impreuna cu carnea de manzat si vita in sos; se adauga cantitatea de supa necesara fierberii, se fierb impreuna circa 1 ora. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, smantana, mustar, foi de dafin si se mai fierb inca 20 minute. Spre sfârsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.