Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie (cate 3-4 bucati la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei cu putina supa (circa 200 g), adaugata treptat, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, sare si se continua fierberea. Se adauga cimbru, usturoi, piper, ardei gras, rosii, supa (circa 1 kg). Cand carnea este fiarta, se adauga vin si jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu cartofi natur, mamaliguta si alte garnituri. Dupa preferinte se poate adauga ardei iute taiat. Se serveste cald.