Tocana nationala

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 300 g ceapa
  • 40 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 100 g pasta de tomate
  • 1,650 g rosii proaspete sau 820 g conserva
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 350 g ardei gras
  • 25 g patrunjel verde
  • 25 g marar verde
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 1,2 kg supa de oase
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie (cate 3-4 bucati la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei cu putina supa (circa 200 g), adaugata treptat, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, sare si se continua fierberea. Se adauga cimbru, usturoi, piper, ardei gras, rosii, supa (circa 1 kg). Cand carnea este fiarta, se adauga vin si jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu cartofi natur, mamaliguta si alte garnituri. Dupa preferinte se poate adauga ardei iute taiat. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g, sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri