Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie fâsii subtiri. Ardeiul gras se curata de seminte si cotoare, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa, impreuna cu ceapa si ardeiul gras. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, piper, cimbru, sare si supa de oase. Se fierbe circa o ora. La sfarsit se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.