Tocana piperata cu carne de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 600 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 4 g piper macinat
  • 1 g cimbru
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • 800 g supa de oase
  • 100 ml vin
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie fâsii subtiri. Ardeiul gras se curata de seminte si cotoare, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa, impreuna cu ceapa si ardeiul gras. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, piper, cimbru, sare si supa de oase. Se fierbe circa o ora. La sfarsit se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri