Tocana piperata cu carne de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 750 g ceapa
  • 1,2 kg supa de oase
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 kg cartofi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 3 g piper macinat
  • 2 g boia de ardei iute
  • 2 g cimbru
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala si se taie in bucati (cate 3-4 la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in untura sau ulei impreuna cu ceapa, adaugând treptat putina supa (200 g). Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, cimbru, piper, sare si 1 kg supa si se fierb impreuna. Când carnea este fiarta se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi si cu diferite garnituri din paste fainoase si cu mamaliguta.

  • O portie: carne 45 g; cartofi si sos 280 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri