Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata, se spala si se taie in bucati (cate 3-4 la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in untura sau ulei impreuna cu ceapa, adaugând treptat putina supa (200 g). Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, cimbru, piper, sare si 1 kg supa si se fierb impreuna. Când carnea este fiarta se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi si cu diferite garnituri din paste fainoase si cu mamaliguta.