Tocana taraneasca

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 750 g ceapa
  • 1,2 kg supa de oase
  • 50 g pasta de tomate
  • 30 g usturoi
  • 200 g fasole boabe
  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g ardei gras
  • 2 g cimbru
  • 100 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie bucati (câte 3-4 la o portie). Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie in fâsii subtiri. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare, impreuna cu ardeii grasi. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Fasolea se pune la fiert in apa rece. Dupa primele clocote, se schimba apa si se inlocuieste tot cu apa clocotita, in care s-a introdus sare. Carnea se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei cu 200 g supa adaugata treptat. Se adauga pasta de tomate, supa (1 kg), usturoi, cimbru, piper, sare si se fierb circa 1 ora. Fasolea fiarta se adauga la tocana, când carnea este aproape fiarta si se fierb impreuna 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, ardei gras si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; legume si sos 270 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri