Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie bucati (câte 3-4 la o portie). Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie in fâsii subtiri. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare, impreuna cu ardeii grasi. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Fasolea se pune la fiert in apa rece. Dupa primele clocote, se schimba apa si se inlocuieste tot cu apa clocotita, in care s-a introdus sare. Carnea se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei cu 200 g supa adaugata treptat. Se adauga pasta de tomate, supa (1 kg), usturoi, cimbru, piper, sare si se fierb circa 1 ora. Fasolea fiarta se adauga la tocana, când carnea este aproape fiarta si se fierb impreuna 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, ardei gras si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.