Tocanita de pui cu cartofi

Feb 21, 2013 - Mancaruri cu carne

Este una din mancarurile cele mai simple de pe lumea asta, dar si cele mai delicioase. Am pregatit tocanita intr-un vas Zepter, pe care invat sa-l folosesc din ce in ce mai bine...:)

Ingrediente
  • 6 copanele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • boia de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.

Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde.

Adaugati carnea de pui si fierbeti inca 10 minute. Reduceti caldura.

Adaugati si cartofii si o cana de supa (daca nu, se poate adauga si apa) si mai fierbeti pana cartofii sunt patrunsi. Urmariti ca indicatorul Termocontrolului sa ramana tot in zona verde. Daca trece cumva in zona rosie, dati vasul de pe foc pentru a se raci putin si, cand ajunge iar in zona verde, puneti-l din nou pe foc. Verificati daca e zeama suficienta in vas.

Adaugati sarea, piperul, foaia de dafin si boiaua de ardei, iar la final sucul de rosii. Amestecati usor pana mancarea prinde culoare si lasati cateva minute pe foc.

La final presarati marar tocat pe deasupra sau tarhon, pentru o aroma deosebita.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri