Feb 3, 2017 - Mancaruri cu carne
Tocanita noastra cea de toate zilele, mancare pe care nu o egaleaza nici o fantezie de mancare straineza! Prin orice colt de lume as fi si orice delicatesa as incerca, atunci cand ma intorc acasa abia astept sa gust o mancare neaosa. Stiti ce zic, nu? :)
Iata reteta mea de tocanita de pui cu legume.
Pieptul de pui, taiat cubulete, l-am pus in ulei incins si l-am intors pe toate partile, pentru a se coagula proteinele de la suprafata, deci a opri scurgerea sangelui din carne. Am adaugat ceapa tocata pestisor. Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat ardeiul taiat fasii, apoi cartofii, am acoperit vasul si am lasat la fiert.
Cand cartofii sunt aproape gata facuti am adaugat dovlecelul taiat si usturoiul. Am lasat in continuare la fiert tocanita, cu capacul pe vas.
Tocanita am facut-o intr-un vas Zepter, asa ca eu nu am adaugat deloc apa la mancare, iar legumele s-au facut in suc propriu.
Spre final am pus si rosiile taiate cubulete, am condimentat mancarea doar cu sare si piper si am mai lasat cateva minute la fiert. La final, am presarat pe deasupra patrunjel tocat.
Am pregatit si o mamaliguta si gata mancarea, simpla si buna!
Daca v-a placut reteta mea de tocanita de pui cu legume, va poftesc sa o incercati.