Tocanita de pui cu legume

Feb 3, 2017 - Mancaruri cu carne

Tocanita noastra cea de toate zilele, mancare pe care nu o egaleaza nici o fantezie de mancare straineza! Prin orice colt de lume as fi si orice delicatesa as incerca, atunci cand ma intorc acasa abia astept sa gust o mancare neaosa. Stiti ce zic, nu? :)
Iata reteta mea de tocanita de pui cu legume.

Ingrediente
  • 2 piepti de pui Agricola
  • 3 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 5 rosii curatate de coaja
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Pieptul de pui, taiat cubulete, l-am pus in ulei incins si l-am intors pe toate partile, pentru a se coagula proteinele de la suprafata, deci a opri scurgerea sangelui din carne. Am adaugat ceapa tocata pestisor. Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat ardeiul taiat fasii, apoi cartofii, am acoperit vasul si am lasat la fiert.

Cand cartofii sunt aproape gata facuti am adaugat dovlecelul taiat si usturoiul. Am lasat in continuare la fiert tocanita, cu capacul pe vas.

Tocanita am facut-o intr-un vas Zepter, asa ca eu nu am adaugat deloc apa la mancare, iar legumele s-au facut in suc propriu.

Spre final am pus si rosiile taiate cubulete, am condimentat mancarea doar cu sare si piper si am mai lasat cateva minute la fiert. La final, am presarat pe deasupra patrunjel tocat.

Am pregatit si o mamaliguta si gata mancarea, simpla si buna!

Daca v-a placut reteta mea de tocanita de pui cu legume, va poftesc sa o incercati.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri