Tocanita de pui cu legume

Oct 5, 2013 - Mancaruri cu carne

Va poftesc la o tocanita delicioasa!

Ingrediente
  • 6 pulpe superioare de pui, fara pielita
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 10 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • sare si piper
  • tarhon
  • ulei
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita.

Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.

Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.

Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul . Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.

Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final.

Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.

Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.

Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...


  • nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;
  • puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri