Turnedou cu conopida

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,050 kg muschi de vita
  • 400 g paine alba
  • 150 g ulei
  • 1,5 kg conopida
  • 200 ml lapte
  • 1 kg sos alb (se preia reteta respectiva)
  • 100 g cascaval
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Muschiul de vita se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Pâinea alba se curata de coaja si se taie in 10 felii. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Conopida se curata, se desface buchetele si se tine 20 minute in apa cu sare. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Conopida se fierbe in apa cu sare si lapte. Bucatile de muschi se frig in tigaie in 75 g ulei. Separat, se prajesc feliile de paine in 75 g ulei si se aranjeaza pe un platou de inox. Pe fiecare felie (cruton) de pâine se monteaza câte o bucata de muschi, deasupra conopida si se toarna sos alb. Se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou fierbinte. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; conopida 70 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri