Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Muschiul de vita se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Pâinea alba se curata de coaja si se taie in 10 felii. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Conopida se curata, se desface buchetele si se tine 20 minute in apa cu sare. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Conopida se fierbe in apa cu sare si lapte. Bucatile de muschi se frig in tigaie in 75 g ulei. Separat, se prajesc feliile de paine in 75 g ulei si se aranjeaza pe un platou de inox. Pe fiecare felie (cruton) de pâine se monteaza câte o bucata de muschi, deasupra conopida si se toarna sos alb. Se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou fierbinte. Se serveste cald.