Tuslama populara

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,5 kg amestec pentru ciorba de burta
  • dobrogeana
  • 50 g usturoi
  • 200 g hrean
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Amestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata; jumatate din cantitate se piseaza cu sare, iar restul se opreste separat pentru fiert. Hreanul se curata, se spala, se rade fin. Morcovii se spala.

Tehnica prepararii

Amestecul pentru ciorba de burta se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga usturoi (25 g) si se fierbe 5-6 ore in functie de textura carnii. Dupa fierbere, picioarele si burta se scot intr-un vas, se lasa sa se raceasca.Carnea de pe picioarele de vita se dezoseaza, se taie impreuna cu burta in bucati patrate. Peste carne se pune supa strecurata (circa 1,5 kg) si se fierb circa 30 minute. Se adauga usturoi pisat amestecat cu supa (100 g). Hreanul se amesteca cu supa.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie, iar sosul de hrean in sosiera. Se serveste cald.

  • O portie: carne fara os 100 g; sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri