Varză călită cu cîrnaţi

Apr 9, 2009 - Mancaruri cu carne

O reteta delicioasa si usor de preparat.

Ingrediente
  • varza murata (Piata Moghioros)
  • cirnati (Piata Moghioros, sibiencele Delia si Mariutza)
  • smintinica (Piata Moghioros, sibiencele Delia si Mariutza)
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

O varza acra de marime medie se desface foi si se spala pentru a fi curatata astfel de sare. Se taie fideluta si se adauga ulei, piper boabe, cimbru, o foaie de dafin si bulion. Apoi se pune in vas, deasupra se aseaza cirnatii, care se acopera cu un strat subtire de varza pt a nu se arde. Se da la cuptor cam 2 ore si jumatate … Se pot pune si bucati de afumatura (kaizer, sunculita afumata) pentru a prinde gust si mai bun.

Am folosit vasul roman. Se serveste cu smintina si ardei iute. + un pahar de vin rosu :)

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri