Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Varza se curata de cotor si frunzele depreciate, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Varza si cartofii se fierb in apa cu sare. Carnatii se prajesc in 50 g untura. Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, boia, pasta de tomate, piper si 500 ml apa fiarta de la varza. Sosul format se fierbe 10 minute si se amesteca cu varza, usturoi, cartofi, cârnati, sare si marar, continuand fierberea inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.