Varza cu carnati de porc

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg varza alba
  • 1 kg cartofi
  • 75 g pasta de tomate
  • 200 g ceapa
  • 25 g usturoi
  • 150 g untura
  • 100 g faina
  • 850 g carnati de porc proaspeti
  • 2 g piper macinat
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 50 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata de cotor si frunzele depreciate, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Varza si cartofii se fierb in apa cu sare. Carnatii se prajesc in 50 g untura. Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, boia, pasta de tomate, piper si 500 ml apa fiarta de la varza. Sosul format se fierbe 10 minute si se amesteca cu varza, usturoi, cartofi, cârnati, sare si marar, continuand fierberea inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carnati 60 g; varza si cartofi 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri