Varza cu carne de porc (cehoslovaca)

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 3,6 kg varza alba
  • 25 g faina
  • 200 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 5 g chimen
  • 750 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Varza se curata, se spala, se taie subtire si se freaca cu sare. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Varza se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga 750 g supa de oase, chimen, smantana si faina dizolvata cu 50 ml apa rece si se fierb impreuna cu carnea circa 40 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g, varza 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri