Varza cu carne de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 200 g ceapa
  • 150 g untura
  • 3,5 varza alba murata
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 1 g cimbru
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de porc se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata de cotoare, se spala, se taie fâsii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne si ceapa se inabusa in untura cu 50 ml apa, apoi carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga pasta de tomate, varza, apa sau zeama de varza (circa 1 l), boia de ardei, piper, cimbru, sare si se continua fierberea circa 30 minute. Bucatile de carne se asaza peste varza si se continua fierberea la cuptor circa 1 ora. Cu 15 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g, varza murata 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri