Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de porc se spala, se taie in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata de cotoare, se spala, se taie fâsii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne si ceapa se inabusa in untura cu 50 ml apa, apoi carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga pasta de tomate, varza, apa sau zeama de varza (circa 1 l), boia de ardei, piper, cimbru, sare si se continua fierberea circa 30 minute. Bucatile de carne se asaza peste varza si se continua fierberea la cuptor circa 1 ora. Cu 15 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.