Varza cu carne de porc si crenvursti

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 500 g carne de porc calitatea I
  • 300 g costita afumata
  • 300 g crenvursti
  • 150 g untura ulei
  • 3,6 kg varza alba murata
  • 300 g ceapa
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata, se spala si se taie fin. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati. Crenvurstii se fierb, se cresteaza, se taie in 10 bucati. Costita se taie in 10 felii.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 150 ml apa, se adauga varza, cimbru, sare, 1 l apa sau zeama de varza si se fierb circa 20 minute. Bucatile de carne se asaza peste varza si se introduce vasul la cuptor la o temperatura moderata circa o ora. Cu 20 minute inainte de sfârsitul fierberii, se asaza peste varza felii de costita si bucati de crenvursti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne, costita si crenvursti 65 g; varza 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri