Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata, se spala, se opareste, se spala cu apa rece, se portioneaza (1-2 bucati la o portie). Varza se curata de cotoare, se spala, se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie sferturi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Mararul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in untura sau ulei, cu 100 ml apa adaugata treptat, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, varza, piper, ardei gras, cimbru, sare si circa 500 ml apa fiarta. Se amesteca, continuând inabusirea timp de 30 minute. Intr-un vas se asaza un rand de varza, se acopera cu apa si se introduce la cuptor, sa fiarba circa 2 ore. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii si marar.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.