Varza cu carne de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg cap de piept de vita cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 4,5 kg varza alba murata capatana
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 200 g ceapa
  • 1 kg rosii proaspete sau 500 g conserva
  • 150 g ardei gras
  • 1 g cimbru
  • 50 g marar verde
  • 2 g piper boabe
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala, se opareste, se spala cu apa rece, se portioneaza (1-2 bucati la o portie). Varza se curata de cotoare, se spala, se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie sferturi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Mararul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura sau ulei, cu 100 ml apa adaugata treptat, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, varza, piper, ardei gras, cimbru, sare si circa 500 ml apa fiarta. Se amesteca, continuând inabusirea timp de 30 minute. Intr-un vas se asaza un rand de varza, se acopera cu apa si se introduce la cuptor, sa fiarba circa 2 ore. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii si marar.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; varza 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri