May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Varza murata se curata de cotoare si frunzele depreciate si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate in apa cu sare si se scurge de apa. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca la masina. Cand se foloseste grasime bucati din fasonari, se taie cuburi mici. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se inabusa in 75 g untura (sau cuburi de grasime) impreuna cu ceapa, se raceste si se amesteca cu orez, sare si piper. Varza tocata se inabusa in 100 g untura sau cuburi de grasime cu apa sau zeama de varza, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si se continua fierberea circa 15 minute, apoi se raceste. Jumatate din cantitatea de varza se aseaza in strat egal, intr-o tava unsa cu untura sau grasime bucati (25 g). Deasupra se aseaza carnea in strat uniform, ultimul strat fiind de varza. Se introduce la cuptor circa 30 minute. Cu 10 minute inainte de a se scoate din cuptor, se adauga iaurt amestecat cu faina, se intinde in mod uniform si se gratineaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.