Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rasolul de porc se curata, se taie in 10 bucati, se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Varza se curata de cotor, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de rasol se sareaza, se inabusa in 150 g untura cu 150 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, circa 1 l apa fiarta sau zeama de varza, piper, cimbru, sare si se continua fierberea 1 ora, apoi se adauga deasupra bucatile de rasol, se acopera cu varza si se introduce la cuptor 40 minute. Cu 15 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga rosii.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.