Varza cu ciolan de porc

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,8 kg rasol de porc cu os, fara cheie
  • 150 g untura
  • 200 g ceapa
  • 2 g cimbru
  • 3,5 kg varza murata alba
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rasolul de porc se curata, se taie in 10 bucati, se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Varza se curata de cotor, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de rasol se sareaza, se inabusa in 150 g untura cu 150 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, circa 1 l apa fiarta sau zeama de varza, piper, cimbru, sare si se continua fierberea 1 ora, apoi se adauga deasupra bucatile de rasol, se acopera cu varza si se introduce la cuptor 40 minute. Cu 15 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga rosii.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200g, varza 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri