Varza cu friptura de porc

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de porc calitate superioara, fara os (pulpa si spata)
  • 150 g untura sau ulei
  • 2,5 kg varza alba murata
  • 100 g faina
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 3 g piper boabe
  • 150 g ceapa
  • 50 g marar
  • 10 g sare
  • 100 g morcovi
  • 10 g usturoi
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se sareaza. Varza se spala si se taie fâsii inguste. Mararul se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt iar restul (50 g) se taie felii. Usturoiul se curata si se spala. Morcovii se curata, se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Carnea se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovi, ceapa felii (50 g) si usturoi. Varza si ceapa taiata marunt (100 g) se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, boia de ardei, sare, piper si se fierb circa 90 minute. Se adauga marar. Friptura se portioneaza (cate 2 bucati la o portie) si se asaza peste varza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, varza si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri