Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se sareaza. Varza se spala si se taie fâsii inguste. Mararul se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt iar restul (50 g) se taie felii. Usturoiul se curata si se spala. Morcovii se curata, se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Carnea se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovi, ceapa felii (50 g) si usturoi. Varza si ceapa taiata marunt (100 g) se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, boia de ardei, sare, piper si se fierb circa 90 minute. Se adauga marar. Friptura se portioneaza (cate 2 bucati la o portie) si se asaza peste varza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.