May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Se aleg 20 bucati mici de varza alba (câte una pentru o portie). Varza se curata de cotor, se opareste, se scoate mijlocul si se sareaza. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe pe jumatate. Carnea de vita se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu putina apa (50 ml) adaugata treptat. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, sare piper si orez. Cu aceasta compozitie se umplu verzele. Se asaza intr-o tava cu 100 g untura sau ulei si apa (circa 300 ml) si se introduce in cuptor, la temperatura moderata. Dupa 30 minute, se adauga sos tomat si se continua fierberea, circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezina pe platou sau farfurie, cu iaurt sau smntana deasupra.Se serveste cald.