Varza umpluta cu carne de vita

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg varza alba
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g orez
  • 200 g ceapa
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 1 kg sos tomat
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Se aleg 20 bucati mici de varza alba (câte una pentru o portie). Varza se curata de cotor, se opareste, se scoate mijlocul si se sareaza. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe pe jumatate. Carnea de vita se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu putina apa (50 ml) adaugata treptat. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, sare piper si orez. Cu aceasta compozitie se umplu verzele. Se asaza intr-o tava cu 100 g untura sau ulei si apa (circa 300 ml) si se introduce in cuptor, la temperatura moderata. Dupa 30 minute, se adauga sos tomat si se continua fierberea, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezina pe platou sau farfurie, cu iaurt sau smntana deasupra.Se serveste cald.

  • O portie: varza umpluta 250 g, sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri