Verdeturi cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 150 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 800 g ceapa verde
  • 850 g spanac
  • 100 g pasta de tomate
  • 75 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 50 g usturoi verde
  • 100 g macris sau lamaie
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g marar verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa verde, usturoiul, spanacul, jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde se curata, se spala si se taie bucati; restul de marar si patrunjel verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Macrisul se curata, se spala in multe ape, se fierbe in 200 ml apa cu sare, se strecoara si se obtine o esenta.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Ceapa, usturoiul verde, ceapa verde, spanacul, mararul si patrunjelul verde se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in apa, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta, bucatile de carne, sare, piper si se continua fierberea circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si suc de lamaie sau esenta de macris.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; sos si verdeturi 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri