Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa verde, usturoiul, spanacul, jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde se curata, se spala si se taie bucati; restul de marar si patrunjel verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Macrisul se curata, se spala in multe ape, se fierbe in 200 ml apa cu sare, se strecoara si se obtine o esenta.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Ceapa, usturoiul verde, ceapa verde, spanacul, mararul si patrunjelul verde se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in apa, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta, bucatile de carne, sare, piper si se continua fierberea circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si suc de lamaie sau esenta de macris.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste cald.