Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza. Vinetele se spala, se curata de coaja in fâsii alternative, se taie in bucati dreptunghiulare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie sferturi. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate, se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Vinetele se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Carnea se inabusa in 75 g untura cu 100 ml apa. Dupa inabusire, carnea se scoate separat intr-un vas. In jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, sare, piper si se continua fierberea, circa 20 minute. Se adauga rosii si se mai fierbe circa 5 minute. Sosul format se paseaza peste carne. Se adauga vinete, usturoi si se introduc la cuptor circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.