Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Usturoiul se curata, se spala se taie marunt. Vinetele se curata de coaja, se spala, se taie bucati de 4 cm lungime si 3 cm grosime. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se sareaza si se inabusa in 75 g ulei cu putina apa (75 ml) si se scoate in alt vas. In jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, sare, piper si se continua inabusirea circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se fierb in continuare. Vinetele se inabusa in 75 g ulei cu putina apa (75 ml), se asaza in vasul cu carne si sos, se adauga usturoi si rosii, continuând fierberea circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.