May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime, mentinand codita si se cresteaza miezul cu cutitul. Ceapa se curata, se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Vinetele se inabusa in cuptor in 75 g ulei cu putina apa (50 ml), se racesc si li se scoate miezul. Carnea tocata impreuna cu ceapa se inabusa in 50 g ulei si se amesteca cu oua, sare, piper, miezul de la vinete si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se asaza intr-o tava unsa cu 25 g ulei. Deasupra se asaza felii de rosii, se presara cascaval si se introduce tava la cuptor 15 - 20 minute.
Prepararea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu jiu de la friptura. Se serveste cald.