Vol-au-vent cu carne de faina si sos de smantana

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de gaina fara cap si picioare
  • 900 g sos de smantana *
  • 20 buc vol-au-vent cu capac *
  • 50 g lamaie
  • 20 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gaina se curata, se trece prin flacara, se spala si se fierbe in apa cu sare, se spumeaza; dupa fierbere, se raceste, se indeparteaza pielea, se dezoseaza si se taie cuburi mici. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe impreuna cu sosul de smantana si sucul de lamaie, circa 5 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vol-au vent-urile, se pun capacelele, iar sosul ramas se asaza de jur imprejur.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald (câte 2 buc la portie).

  • O portie: vol-au-vent (2 buc) 70 g; carne si sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri