May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara, se fierbe in apa cu sare, se spumeaza; dupa fierbere se raceste, se indeparteaza pielea, se dezoseaza si se taie cuburi mici. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, ciupercile se taie marunt, se inabusa in unt, se adauga sare. Ficatul se curata de pielite, se spala, se fierbe in apa cu sare, se trece sub jet de apa rece si se taie cuburi mici. Lamaia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Sosul alb se fierbe circa 10 minute impreuna cu ciuperci, carne de pasare, ficat de pasare, piper si suc de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu val-au vent-urile incalzite, se pun capacelele, iar compozitia ramasa se asaza de jur imprejur.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald (câte 2 buc la portie).