Vol-au-vent cu carne de gaina si sos alb

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 500 g carne de gaina fara cap si picioare
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 250 g ficat de gaina
  • 50 g unt
  • 50 g lamaie
  • 700 g sos alb *
  • 20 buc vol-au-vent cu capac *
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gaina se curata, se trece prin flacara, se fierbe in apa cu sare, se spumeaza; dupa fierbere se raceste, se indeparteaza pielea, se dezoseaza si se taie cuburi mici. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, ciupercile se taie marunt, se inabusa in unt, se adauga sare. Ficatul se curata de pielite, se spala, se fierbe in apa cu sare, se trece sub jet de apa rece si se taie cuburi mici. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Sosul alb se fierbe circa 10 minute impreuna cu ciuperci, carne de pasare, ficat de pasare, piper si suc de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu val-au vent-urile incalzite, se pun capacelele, iar compozitia ramasa se asaza de jur imprejur.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald (câte 2 buc la portie).

  • o portie: vol-au-vent (2 buc) 70 g; sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri