Vol-au-vent cu carne de gaina si sos Madera

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 500 g carne de gaina fara cap si picioare
  • 300 g creier de vita
  • 250 g sunca presata
  • 250 g ficat de gaina
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g unt
  • 500 g sos Madera *
  • 20 buc vol-au-vent cu capac *
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gaina se curata, se trece prin flacara, se spala, se fierbe in apa cu sare si se indeparteaza spuma; dupa fierbere se raceste, se indeparteaza pielea, se dezoseaza, se taie cuburi mici. Creierul de vita se curata de membrana, se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sângelui, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie cuburi mici. Ficatul se curata de pielite, se spala, se fierbe in apa cu sare, se trece prin jet de apa rece, se taie cuburi mici. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sare. Sunca presata se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii

Sosul Madera se fierbe circa 10-15 minute, impreuna cu ciupercile, sunca, carnea de pasare, ficat, creier si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vol-au vent-urile incalzite, se pun capacelele, iar compozitia ramasa se asaza de jur imprejur.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald (câte 2 buc la portie).

  • O portie: vol-au-vent (2 buc) 70 g; carne, ciuperci si sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri