May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara, se spala, se fierbe in apa cu sare si se indeparteaza spuma; dupa fierbere se raceste, se indeparteaza pielea, se dezoseaza, se taie cuburi mici. Creierul de vita se curata de membrana, se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sângelui, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie cuburi mici. Ficatul se curata de pielite, se spala, se fierbe in apa cu sare, se trece prin jet de apa rece, se taie cuburi mici. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sare. Sunca presata se taie cuburi mici.
Tehnica prepararii
Sosul Madera se fierbe circa 10-15 minute, impreuna cu ciupercile, sunca, carnea de pasare, ficat, creier si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vol-au vent-urile incalzite, se pun capacelele, iar compozitia ramasa se asaza de jur imprejur.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald (câte 2 buc la portie).