Vrabioara de vita cu fasole verde

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita fara os
  • 150 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 50 g marar verde
  • 1 kg fasole verde conserva
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 20 g zahar
  • 150 g smantana
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 1,2 kg supa de oase
  • 100 ml vin alb
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea verde conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (100 g) adaugata treptat si se scot separat. Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu supa de oase (100 g), se adauga faina (50 g) dizolvata in 50 ml apa, boia de ardei, supa de oase (circa 1 kg), piper, sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se continua fierberea circa 60 minute, adaugand zahar, fasole verde, jumatate din cantitatea de marar verde, iar spre sfârsitul fierberii vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra si smântâna. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; fasole 100 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri