Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea verde conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (100 g) adaugata treptat si se scot separat. Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu supa de oase (100 g), se adauga faina (50 g) dizolvata in 50 ml apa, boia de ardei, supa de oase (circa 1 kg), piper, sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se continua fierberea circa 60 minute, adaugand zahar, fasole verde, jumatate din cantitatea de marar verde, iar spre sfârsitul fierberii vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra si smântâna. Se serveste cald.