Bors cu carne de miel

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 850 g carne de miel cu os
  • 200 g ceapa
  • 200 g ceapa verde
  • 100 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 50 g ulei
  • 1,5 l bors
  • 30 g patrunjel verde
  • 30 g leustean verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de miel se portioneaza, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa uscata si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Morcovii si telina se fierb in apa cu sare. Se adauga ceapa si se fierb impreuna. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga bors, ceapa verde, ulei si se mai fierb circa 5 minute. Se scot morcovii si telina. Se adauga leustean si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • o portie: 60 g carne, 340 g ciorba
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri