May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de miel se portioneaza, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa uscata si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Morcovii si telina se fierb in apa cu sare. Se adauga ceapa si se fierb impreuna. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga bors, ceapa verde, ulei si se mai fierb circa 5 minute. Se scot morcovii si telina. Se adauga leustean si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.