Jun 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala; 150 g se taie felii si restul marunt. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi mici. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Orezul se alege de impuritati si se spala. Grisul se cerne. Borsul se fierbe. Rosiile proaspete se spala, se curata, se taie marunt. In cazul folosirii de rosii conserva se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina se fierb in circa 4,5 apa cu sare. Pasta de tomate se inabusa in 50 g ulei. Se pregatesc perisoare astfel : ceapa (150 g) se inabusa in 50 g ulei, se scurge si se lasa sa se raceasca, se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga oua batute, gris, piper, sare si patrunjel verde si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoare (cate 3 la o portie). Cand legumele sunt aproape fierte se adauga perisoare, orez si rosii, pasta de tomate, jumatate din cantitatea de leustean verde si se fierb circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga bors si se mai fierbe câteva clocote.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, ceasca sau cana, cu leustean verde deasupra. Se serveste fierbinte.