May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Sfecla se curata de coaja si se spala; 1 kg se taie fasii inguste, iar 200 g sfecla se rade fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie in fasii foarte inguste. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, morcovi, telina si se continua fierberea. Separat, se inabusa in ulei sfecla taiata fasii foarte inguste, se adauga peste legume si carne. Din sfecla rasa se extrage sucul. Când au fiert carnea si legumele, se adauga borsul. Se continua fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in supiera, bol sau cana, cu iaurt deasupra si 2 - 3 picaturi din sucul de sfecla. Se serveste fierbinte.