Bors cu sfecla si carne de vita

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 1,2 kg sfecla rosie
  • 250 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 50 g ulei
  • 200 g iaurt
  • 1,5 l bors
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Sfecla se curata de coaja si se spala; 1 kg se taie fasii inguste, iar 200 g sfecla se rade fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie in fasii foarte inguste. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, morcovi, telina si se continua fierberea. Separat, se inabusa in ulei sfecla taiata fasii foarte inguste, se adauga peste legume si carne. Din sfecla rasa se extrage sucul. Când au fiert carnea si legumele, se adauga borsul. Se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in supiera, bol sau cana, cu iaurt deasupra si 2 - 3 picaturi din sucul de sfecla. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri