May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Capetele de miel se curata, se spala si se tin in apa circa 2 ore pentru a se elimina sangele, schimbându-se apa. Ceapa, morcovii, telina si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Morcovii, telina si ceapa se fierb in apa (circa 2 l) cu sare. Dupa circa 30 minute , se adauga capetele de miel si se spumeaza; cand au fiert, se scot separat si se pastreaza la cald. Ceapa verde se inabusa in ulei si se adauga impreuna cu bors, leustean verde si sare peste legumele fierte.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in supiera, bol sau cana, cu patrunjel verde deasupra si cate o jumatate de cap de miel la o portie, in bors sau separat. Se serveste fierbinte.