Jun 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Leusteanul si frunzele de telina se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe. Rosiile proaspete se spala, se curata si se taie sferturi. In cazul folosirii rosiilor conserve se taie sferturi.
Tehnica prepararii
Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se fierb in 3,5 l apa cu sare. Se adauga cartofii si se continua fierberea. Când legumele sunt aproape fierte se introduc bucatile de peste si se fierb impreuna 15 minute. Se adauga rosii, pasta de tomate si ulei. Cu circa 10 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga borsul fiert, jumatate din cantitatea de leustean (frunze intregi) si frunze de telina.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, ceasca sau cana, cu frunze de leustean deasupra. Se serveste fierbinte.