Bors

May 5, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 20 gr drojdie de bere
  • 500 gr malai superior
  • 1 kg tarate de grau
  • 200 gr paine neagra
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Malaiul se cerne. Painea se taie felii, care se rumenesc pe plita.

Tehnica prepararii

Drojdia de bere, malaiul si 150 gr tarate se amesteca cu 700 ml apa calduta, obtinand o maia care se lasa sa se dospeasca 5-6 ore. Maiaua dospita se pune intr-un butoi sau borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si apa calda (circa 3 l) si se lasa la dospit 4 ore. Se adauga din nou, apa clocotita (circa 8 l), feliile de paine, se acopera vasul cu capac si se lasa sa se limpezeasca. Se scoate painea prajita.

Pentru pregatirea altei cantitati de bors, se poate folosi jumatate din cantitatea compozitiei ramase de la borsul consumat. In acest scop, aceasta compozitie se scoate separat, se spala vasul, se introduce compozitia (jumatate) si se adauga in completare 250 gr malai si 500 gr tarate.

Se amesteca cu apa calda (3 l) si se lasa 3-4 ore la dospit, se adauga din nou apa fiarta (8 l), feliile de paine, se acopera cu capa si se lasa sa se limpezeasca.Borsul se foloseste la pregatirea diferitelor preparate.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri