Bors moldovenesc cu fasole boabe

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 200 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 1 g cimbru
  • 50 g leustean verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g din conserva
  • 150 g ardei gras
  • 1,5 l bors
  • 2 foi de dafin
  • 100 g ulei
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Se fierbe in apa, indepartându-se apa dupa 10 - 15 minute de fierbere, se adauga apa fierbinte si se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeii se curata, se spala si se taie marunt. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala, si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Când fasolea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovi, telina si ceapa inabusite in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute, se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri