May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se tine in apa rece 12 ore. Se fierbe in apa, indepartându-se apa dupa 10 - 15 minute de fierbere, se adauga apa fierbinte si se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeii se curata, se spala si se taie marunt. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala, si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Când fasolea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovi, telina si ceapa inabusite in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute, se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.