Bors moldovenesc

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ceapa
  • 150 g telina radacina
  • 300 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g pastarnac
  • 300 g castraveti murati
  • 1,5 l bors
  • 50 g leustean verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie fasii inguste. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie fasii si se oparesc.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele (ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina si pastarnac) si castraveti murati. Când legumele si carnea sunt fierte, se adauga bors si se continua fierberea circa 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga leustean verde si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in supiera, bol sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri