May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.
Tehnica pregatirii
Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu sare. Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga capetele si cozile de peste si se continua fierberea. Se adauga rosii, marar verde, leustean verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.