Bors pescaresc

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,4 kg capete si cozi de peste
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 50 g leustean verde
  • 50 g marar verde
  • 1,5 l bors
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g din conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.

Tehnica pregatirii

Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu sare. Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga capetele si cozile de peste si se continua fierberea. Se adauga rosii, marar verde, leustean verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: cap si cozi de peste 100 g, ciorba 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri