May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii, varza alba se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa (4 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, foi de dafin si piper. Când carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, costita inabusita in ulei si otet. Se continua fierberea circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smântâna si patrunjel verde deasupra.