Bors polonez

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 900 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 300 g sfecla rosie
  • 300 g varza alba
  • 500 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ceapa
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g costita afumata
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 50 g ulei
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml otet 9 grade
  • 1 g piper boabe
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii, varza alba se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa (4 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, foi de dafin si piper. Când carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, costita inabusita in ulei si otet. Se continua fierberea circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smântâna si patrunjel verde deasupra.

  • O portie: carne 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri