May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Ceapa si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina si sfecla se curata, se spala si se trec prin razatoare. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se taie. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Mararul, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga legumele (morcovi, telina, ceapa) inabusite in ulei. Când legumele sunt aproape fierte se adauga cartofi, sfecla rosie, ceapa verde, spanac si se mai fierb impreuna 10 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga rosii, bors si jumatate din cantiatea de marar verde.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in supiera, bol sau cana, cu smântâna, patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste fierbinte.